R&R – Taneční akce – 3.-4. 2. 2012

Večer  3. 2. se shromáždila jedna nejmenovaná banda skautů u své oblíbené základny Blažkovec a  jala se ji zútulnit ku obrazu svému. Ten den převelice mrzlo, protržené trubky a ledová tělesa mrkajících na nás z porcelánových mís to vřele dosvědčovala. Několik rychlých pohybů a kamna se rozsvítila jasným světlem. Poté jsme připravili dataprojektor, natahali matrace a filmový večer mohl začít. My, Skauti jsme genderově tolerantní skupina, takže snímek Zrození planety opic bylo to pravé. Po skončení snímku jsme se na chvíli rozdělili do pár diskusních kroužků, a pak už se chystali na kutě. S příjemnou náladou ulehám.

4. 2. 2:00 ráno. S drkotáním zubů se vzbudím. Kamna jsou vyhaslá a strážce plamene Čoky dává novou dávku dříví. Po pár organizačních problémech a zapraskání vzníceného dřeva jsem opět propadnul do země spánku.

4. 2. ÁÁÁ, jak ten budík nenávidím!!!!!! Promnu si oči, skočím do oblečení a k snídani mám to, co základna dala. Honem, honem, za chvíli vyrazíme tančit! Vyrazili jsme k Holicím do cvičebny Holického tanečního spolku APEL. Tam jsme se převlékli do společenského (maskáčů taky) a postavili se na parket. Z reproduktorů začala hrát hudba a vedoucí akce- Kecka, za spolupráce své partnerky začal vyučovat základní kroky tanců. A že jich nebylo málo! Začali jsme půvabným waltzem, překročili k dravé a energické latině a točili jsme se v rytmu spanilého valčíku. Na parketu jsme se ani nezastavili, přidávali se další a další kroky. Nakonec jsme se s bolavými nohami zuboženě klesli na zem. Cože, to už je tolik? Tak uklidit cvičební prostory a směr Blažkovec.

Zde se odehraje významný okamžik v historii našeho Roverského kmene ORTEL. Je uspořádána kmenová schůzka. Dochází k přeorganizování a vyjasnění našich plánovaných akcí. Po ukončení schůzky se naskýtá dilema: přespat, či ne? Vzhledem k včerejší noci jsme se rozhodli pro možnost číslo 2. Vyklidili jsme a připravili základnu pro další pobyt a rozjeli se ke svým domovům, teplým večeřím a měkkým peřinám. Hlavně nezapomenout, co jsme se naučili. I když, bylo to takhle… anebo takhle?

Účastnili se: Kecka, Sopka, Marťa, Emco, Papi, Tasmík, Máťa, Čoky, Žabka, Naty, Káťa, Janek, Andrew, Mafián, Míša, Jarda a pochopitelně…  Šupera!

Sepsal Andrew