Celostřediskový výlet Alko – 21.4.2012

V pátek 20.4. se skauti, skautky, světlušky a vlčata vydali na cestu do Pardubic, kde nás čekal začátek každoroční soutěže ALKO (závod s alobalovou koulí, oslava dnu země s recyklací hliníku).  Páteční noc jsme strávili v nové klubovně Na Vinici ve společnosti spousty dalších středisek. Večer jsme ve společenské místnosti hráli hromadu her a všichni jsme si to náramně užili :).

V sobotu ráno jsme se již vydali přistavěným autobusem pod Kunětickou horu, kde závod startoval. Rozdělili jsme se do 2 družin na holky a kluky a se svými alobalovými koulemi jsme se vydali na průzkum okolí hradu. Čekalo na nás spoustu disciplín, jako projít se svojí koulí malým bludištěm. Příjemným překvapením pro nás byla čajovna, kde jsme si mohli odpočinout.

Ve 2 hodiny už bylo po závodě a my netrpělivě čekali na výsledky.  Sice jsme nic nevyhráli, ale odnesli jsme si  krásné pamatováčky a dobrý pocit z toho, že jsme pomohli recyklovat alobal. Sedli jsme tedy na vlak a odjeli domů s dobrou náladou z další skvělé akce.

 

zapsala Naty

fotky zde: http://holice.rajce.idnes.cz/ALKO_Kuneticka_hora_-_duben_2012/