Roverská schůzka FairTrade 3.11.2012

V sobotu 3.11. se v krásném počtu šesti roverů uskutečnila roverská schůzka o FairTrade. Mnohým roverům, toto téma nic neříkalo, což jsme rychle napravili. Ještě před samotným tématem jsme si s Marťou zhodnotili jak dopadly naše výzvy. Pak jsme si ukázali o čem Fair Trade je a jaké má výhody. Viděli jsme zajímavé video přímo z obchůdku FairTrade a zbylou půlku schůzky jsme kreslili proces výroby a diskutovali o výhodách a nevýhodách.
Myslím, že schůzku si všichni užili.

Naty

 

 

Sešli jsme se jedno podzimní sobotní odpoledne, abychom se společně dozvěděli nové informace o neziskové organizaci česky nazývané Hnutí spravedlivého obchodu. Schůzku si pro nás připravila Naty a s nekončící zásobou kolonád zbylých z akce HTA to prostě nemohla dopadnout jinak než parádně.
Na začátku jsme si ještě nasdíleli své dojmy a pojmy z plnění výzev z minulého měsíce a poté si stanovili nové.
A poté už jsme se vrhli hltat nové informace. A že jich nebylo málo. Začalo to prezentací o činnosti FT, o tom, jak pomáhá chudým rolníkům z rozvojových zemí a jak tuto aktivitu můžeme podpořit i my. Poté jsme si zkusili nakreslit výrobní systém kávy od plantáží až do hrnečku. A nakonec jsme se vrhli na výrobu barevných bavlněných náramků.
Schůzka byla zajímavá a pohodově přátelsky naladěná. Díky za organizaci i účast:)

Marťa