Čarodějnice – 30.4.-1.5.2011

Je pátek 31. dubna a počasí naplno využívá svoji poslední možnost chovat se „aprílově“ – na nebi se honí mraky a nelze odhadnout, jak bude za pět minut, natož pak za hodinu. Chvíli svítí slunce, chvíli je zvenku slyšet poezie deště bušícího do oken. A ke skautským klubovnám se přikrádají podivná stvoření…. po roce totiž znovu nastal ten správný čas pro nás, mladé čarodějnice!:)

Sešly jsme se odpoledne v klubovně, kde jsme si ze sklenic vyrobily lampionky – nezbytné náčiníčko pro každou čarodějnici. Poté jsme se už vydaly směrem k našemu temnému doupěti, Blažkovci a cestou se smály obyčejným smrtelníkům, kteří překvapeně pokukovali po našich roztrhaných hábitech a košťatech poslední čarodějnické módy:)

Po příchodu na Blažkovec jsme opekly buřty, a pak už přišel na řadu zlatý hřeb večera – volba nejlepší čarodějnice 🙂 Dokonce jsme měly odbornou porotu, která (jistě speciálně za tímto účelem) přijela až z Ameriky.

Po představení všech mladých, rozcuchaných, špinavých, roztrhaných a samozřejmě půvabných čarodějek se porota usnesla, že není možné vybrat jen jednu vítězku, v důsledku čehož následovalo mnoho udělování odměn za první místa 🙂

Štěstí tento večer hrálo pro nás, neboť v důsledku špatného počasí nás nikdo nemohl upálit a druhý den jsme se všechny úspěšně navrátily domů. Příští rok si ale náš čarodějnický rej určitě zopakujeme:)

Marťa H.