Výprava světlušek a vlčat do Hradce Králové – 4.-6.3.2011

I když do léta je ještě času dost, přesto se ve dnech 4.-6.března 2011 konal víkendový potápěčský kurz. Kurzu se účastnilo 17 světlušek a vlčat z holického skautského střediska. A jak to celé probíhalo? Bohužel jen teoreticky, ale věřte nám – užili jsme si to!

V pátek jsme vyrazili vláčkem do krásných kluboven v Hradci Králové. Večer po motivační scénce byla v plánu výroba potápěčských přilb a neoprénu (posloužil k tomu toaletní papír). Nezapomněli jsme si vzít s sebou i kytary a zpívali do noci.

Po ránu nám rybáři po cestě zanechali rybičky a my pomocí těchto značek došli do Obřího akvária. Zde všichni nadšeně pozorovali malé i velké vodní potvůrky a pozorně poslouchali výklad odborníků. Po návratu do klubovny jsme pomocí stop odhalili piráta a namalovali velký vodní svět na prostěradla.

Po obědě jsme si všichni zasloužili odpočinek. Ten ale netrval dlouho. Naši slavní potápěči totiž objevili podmořské město Insulo a my se vydali ho prozkoumat. Konkrétně jsme v několika skupinách zjišťovali na Velkém náměstí odpovědi na záludné otázky o městě. Odpoledne jsme se ještě utkali v lovu ryb a večer jsme zakončili zhlédnutím filmu Hledá se Nemo. Unavení a plní zážitků jsme zapadli do spacáků.

V neděli nás už čekal jen úklid, vyhodnocení víkendu a předání Potápěčských dekretů. Myslím si, že výprava se velice povedla, počasí bylo úžasné, klubovny krásné a děti hodné.

                                               Těším se na všechny příště! Kiki

účastníci:

světlušky: Kačka, Terka K., Lucka, Martinka, Maru, Valča, Gita

vlčata: Tom T., Kuba S., Honzík B., Dan, Ríša, Jirka, Květoš, Matěj M., Zdenda, Kuba Š.

vedení: Marťa H, Marťa F., Marťa – Emco, Tasmík, Papi, Janek, Máťa, Kiki, kuchař Prap