Odpovědný přístup k majetku – 12.9.2011

Pondělní odpoledne u mě doma bylo příjemně rušné. Přišly mi sem skauti, skautky, rádci a …kyně a jedna roverka. Udělali jsme si první schůzku Odpovědný přístup k… majetku. Debatovali jsme a předkládali nápady, jak se do projektu zapojíme. Jednohlasně jsme se shodli, že naším hlavním cílem následujících setkání by mělo být porozumění financím a využití našich šikovných rukou k výrobě něčeho pěkného.

Připravení „finančních“ schůzek se stalo výzvou pro mě. Výroba se však stala výzvou pro ostatní. Zahráli jsme si na malíře a každý načrtl a představil svůj návrh. Bylo mezi nimi teepee, nástěnka před klubovnu, lustr, stůl do klubovny a kompletní návrh zvelebení klubovny. Ten si získal srdce všech a také všem vytvořil prostor pro účastnění se. Co tedy plánujeme? Do konce tohoto roku chceme podniknout 3 schůzky na teorii a hry o penězích a kromě toho si budeme i vyrábět. Mladší skauti a skautky prožijí akci Šijeme s babičkami, kde vyrobí 20 polštářů na sezení do klubovny, Střelky vyrobí papírové lustry, Drsná rota vyrobí poličky a Ortel se postará o výmalbu klubovny.

Z jedné klubovny obyčejné se tak stane „Klubovna jinak“. Bude sloužit pro schůzky relaxační i aktivní, protože zde bude prostor pro hry. Středisková rada se k našemu nápadu také připojila. Nic tedy nebránilo tomu, abychom poslali přihášku do projektu. Teď nám zbývá počkat na rozhodnutí do konce září. Držme si palce!

Šuperka