RK Lavina – 26.-30.10.2011

26.-30. října jsme se zúčastnili rádcovského kurzu Lavina 2011, který se konal na skautské základně Maděra. Sešlo se zde 24 účastníků společně s organizátory (nazývaných orgy). Na kurzu jsme se naučili jak správně vést družinky. V průběhu kurzu jsme hráli také spoustu her, ať už to bylo noční pátrání po tajemství v zahradě naší tetičky či boj květin a zombie. Byla to skvělá akce, kde jsme poznali spoustu nových skautů a naučili jsme se mnoho nových věcí. Za Ivu i Papiho děkuji pořadatelům. 25. listopadu chystáme 1. setkání – PředPoLavinu na základně Blažkovec.

Naty

Stránky laviny: lavina.skauti-pardubice.cz/

 

 

Lavina očima Kikiny

Na konci října proběhla vzdělávačně-motivační akce Rádcovský kurz LAVINA, který byl zaměřen pro rádce (13-15let) z Pardubického kraje a za cíle si kladl předat těmto mladým rádcům základní poznatky z oblastí vedení družinky, bezpečnosti, zdravovědy, tvorby prorgamu a dalšího. A krom toho byl akcí plnou zážitků, zajímavých her a poznání mnoha nových lidí. Sešlo se tu na 24 rádců a rádkyň, z Holic se zúčastnila Ivča, Naty a Papi.

V roce 2011 už byl druhý ročník této akce, pořadatelem je skupina roverů z Pardubic a okolí – převážně z roverského kmene PARS. I já jsem byla už podruhé v týmu Laviny, a to na pozici zástupce vedoucího kurzu a vedoucí programu, proto myslím, že jsem viděla pod pokličku celkem hodně:o) Přípravy byly dlouhé (prakticky půl roku intenzivní práce), porady mnohdy až zdlouhavé a náročné, ale výsledek stál zato!

Na akci se totiž sešla opravdu skvělá skupinka. Všichni byli nadšení do toho, co dělají, nevadilo jim ranní vstávání (nebo to alespoň nedali na sobě znát:D), aktivně se účastnili programů. Pro mě, jako organizátora akce, bylo stejně nejlepší, když bylo chvíli volno (jako že jich moc nebylo-program byl nabitý od rána do večera) a já si mohla s účastníky popovídat o všem možném. A pro mě to i mimojiné byla skvělá příležitost se mnoho věcí naučit.

Úplně nejlepší odměna pro nás organizátory je jejich nadšení, které se neztratilo ani po akci! Účastníci mají na facebooku vlasní skupinu, plánují setkání (jedno z nich proběhne na konci listopadu), chtějí společně vyrazit na skautský ples a dokonce plánují vytvořit skupinku na Jamboree 2012 na Slovensko! Já jim přeji, ať jim jejich přátelství a velké plány vydrží!

Kiki