Rozumíme financím 2 – 11.11.2011

Dne magického data a válečných veteránů se uskutečnila v malém holickém středisku 2. finanční schůzka. Účast byla znatelně menší, z původních deseti se nás tu sešlo jenom pět plus Šuperka. Sešli jsme se jen my, kluci, takže zahoďme ostýchavost a začněme za tři, dva, jedna, TEĎ!

Tématy schůzky se stávají: omezené zdroje, sociální úrovně, mzdy, obětovaná příležitost, rodinný rozpočet apod.

Nejprve jsme odhadovali průměrnou mzdu programátorů u různých národů, kde většina z nás dostala chuť odjet do Ameriky za štěstím. Nato jsme pomocí pantomimy vyjadřovali získání prvních peněz, či způsoby získání peněz vyžadující schopnosti a notnou dávku štěstí. Poměrně jsme se zasmáli u hry, kdy jsme si napsali svá přání a postupně si je odškrtávali. Byla podivuhodná a bizarní přání, Jankovými výbušninami počínaje, mojí drahocennou broží do kravaty pokračuje a Máťovým létajícím domem a vlastnictvím firmy Apple konče. Nato si popovídali o věcech ohledně brigády, vypočítali hrubou mzdu (ach ta matika!), dozvěděli se o superhrubé mzdě (chuť do Ameriky ještě více stoupla) a zakončili pexesem s pojmy dnešní schůzky.

Schůzka proběhla v příjemně oddechovém duchu, čemuž bohužel nasvědčoval i slovník některých pánů, nicméně to se snad spraví 🙂

Účast: Janek, Papi, Máťa, Andrew (Ondra), Čoky.

Andrew