R&R – Barmanská akce – 9.-10.9.2011 Více zde: http://skaut-holice.webnode.cz/news/barmanska-akce-9-10-9-2011/

První poprázdninová akce pro rovery a rangers byla zaměřena na současné populární nápoje – míchané koktejly. Na Blažkovci jsme se sešli v pátek odpoledne a hned začali míchat. Nejdříve jsme se senámili se způsoby zdobení a vyzkoušeli si to na Americké limonádě. Další pochoutkou byla úžasná a chutná Cuba libre – tedy alespoň u těch, kteří si tam dali rozumnou míru bílého rumu a nevylévali pokažený nápoj do umyvalda 🙂 Tradiční Mojito samozřejmě nemohlo chybět. Nejvíce mě ale nadchl nápoj La Freedom svoji svěžestí a jednoduchou přípravou.

Abychom stále jen nepili, dostali jsme také soutěžní úkol pro dva týmy. Každý tým byl obdarován foťákem a lístečkem s nápisy: Vyfoťte se jako…. Mezi „pozicemi“, které jsme fotili, bylo třeba …jako sprotovci,…se psem,…jako rocková skupina,…při hře na schovku,…s tupýmy výrazy. Z původně plánované hodinové hrátky se stala dvouhodinová nabitá hra, kterou jsme si skvěle užili. Navíc po posledním nápoji, Chi Chi koktejlu, jsme se skvěle pobavili promítáním pořízených fotek. Je pravda, že místní rybáři si asi museli myslet, že se na chatě sešli uprchlí blázni, ale to nám vůbec nevadilo.

Večer ještě velmi zpříjemnily darované pizzy a Sopka a Emco si konečně oddychly, že to mají za sebou. Část lidí odjela na kolech do tmy směr domov. Zbytek už jen uklízel, odpočíval, přespal a ráno zase uklízel. Za všechny můžu říct, že akce byla skvělá, užili jsme si ji a Sopce a Emce moc děkujeme!

A protože to holky měly opravdu promakané, zde jsou jejich přípravy a materiály. Pochází ze stránek http://www.barmanshow.cz/barmanska-show.htm , nebo http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?druh=4.

koktejly,definice,legendy….doc (66 kB)  barove nacini.doc (43 kB)  barove sklo.doc (50 kB)  koktejly -recepty.doc (38,5 kB)  koktejly.ppt (3,6 MB)

Šuperka

fotky zde: http://holice.rajce.idnes.cz/Roverska_koktejl_party_-_9.9.2011/