Svojsíkovy závody – 13.-14.5.2011

 

Holické středisko pozvalo o víkendu 13.-14.5 skauty a skautky k porovnání sil, znalostí a šikovnosti na naší základně Blažkovec! Podmínkou bylo vytvořit družinu, která má 4 až 8 členů. Samozřejmě platila tradiční pravidla ( www.svojsikac.skauting.cz) Velitelkou závodu byla Martina Formánková, pro kterou to byla cenná zkušenost. Tady máte možnost přečíst si dojmy od jedné účastnice a od jedné organizátorky.

Šuperka

Na Svojsíkově závodě jsem letos byla poprvé, takže nemůžu říci – letošní Svojsíkáč byl nejlepší ze všech. Nicméně vám můžu garantovat,

že to byla úžasná akce, na které jsem se výborně bavila a seznámila se s kupou bezvadných lidí.

Páteční večerní hra nebyla, co se týče zátěže a obtížnosti, nic oproti samotnému Svojsíkáči. Hra byla zaměřená na spolupráci a komunikaci mezi jednotlivými družstvy. A byla rovněž první seznamovací akcí ten den.

Při večerním ohni se představovaly jednotlivé družiny. Někteří pojali prezentaci slovně, jiní obrázkově. Význam byl ale stejný – ukázat, že jejich družina je bezva a má super členy.

V sobotu dopoledne byl modul závod – zaměřeno na týmovou spolupráci –  běhali jsme po jednotlivých disciplínách. Byly zajímavé a poučné, ale jednu věc bych přece jenom vytkla – byly pro naprosté géniuse, kteří přiběhli, udělali úkol do 5 min. a zase sprintem odběhli. Disciplíny byly dost daleko od sebe, proto jsme nestihli všechny, ale zábavy jsme se užili po cestě dost.

Odpoledním programem byl modul brány – zaměřené na individuální rozvoj každého z nás. Vybrali jsme si jednotlivé úkoly, které jsme chtěli plnit, např. skautské znalosti, příroda, logické myšlení, kolektivní sporty, umění, jazyky či manuální zručnost. Konečný výsledek celého Svojsíkova závodu byl součet bodů z obou bran.

Myslím si, že pokud budou další takové akce, tak se máme na co těšit – a to v dobrém slova smyslu.

Iva, družina Střelek Holice

Já bych pouze z pohledu organizátora chtěla moc poděkovat všem zúčastněným hlídkám za jejich nasazení a hlavně všem servisákům, protože bez jejich pomoci bychom se neobešli. A výsledky holických družin? Družina Střelek skončily na těsně druhém místě a Drsná rota na třetím. Velice gratuluji!

  Kiki

      

 

A fotky? Ty jsou na:

https://picasaweb.google.com/maty.majce/Svojsikac2011Holice
http://pitanek.rajce.idnes.cz/Svojsikuv_zavod_Holice

http://holice.rajce.idnes.cz/Svojsikovy_zavody_na_Blazkovci_-_kveten_2011/