PředPoLavina – 25.-27.11.2011

Doufám, že jsem si zde už přečetli něco o tom, co je to Lavina. V rychlosti: jedná se o rádcovský kurz pro rádce 13-15 let z Pardubického kraje. Více o tom v předchozích článcích.

Ke konci listopadu proběhlo na Blažkovci první setkání účastníků letošní Laviny. Společně se tu setkalo 18 účastníků (z 24) a 5 organizátorů. Tým pořádání této akce vznikl ze dvou účatsníků (Ivči a Žihadla) a ze dvou organizátorů (Prapa a Kiki).

V pátek jsme se všichni sešli v Pardubicích a pak se přemístili do tajemných uliček Starého města, kde probíhal boj o ježka v kleci. Jednotlivé skupiny se mohly schovat jen ve své domovské ulici.. Ale mohl je zde zabít pan Em… A co když potřebovali najít mrtvou schránku v ulici jiné skupiny..? Pak to byl tvrdý boj, spojený s přemýšlením nad záludnou šifrou!

Přespali jsme v klubovně v Pardubicích, ráno byli násilím v půl šesté vzbuzeni a vyrazili do Holic a na Blažkovec, kde nás čekala snídaně. Celý víkend se nesl v nenáročném stylu, byly připraveny spíše veselé hry. Společně jsme fotili zajímavé fotky, jako želvičky se snažili získat zelí nebo utíkali před průjmy a chytali zácpy:o)

Sobotní večer byl vyvrcholením celé akce. Promítali se fotky z Laviny, videa z Laviny a další perličky. Miky nás naučil, jak správně masírovat a pak jsme si do noci u dobrot a čaje povídali o všem možném. A v neděli nás už čekal jen úklid a dlouhé loučení.

Tato akce mě opět ukázala, jaký potenciál v těchto lidech máme a už se těším na další setkání.

Kiki

Malé vysvětlení k názvu akce. Po Lavině organizátoři uspořádají Po-Lavinu, která bude pravděpodobně v únoru. Ale účastníci se chtěli vidět dříve, tak z toho vznikl název Před-Po-Lavina. A co bude teď? Po-Před-Po-Lavina? 🙂 Po-Před-Po-Lavina? 🙂

 

A ještě jeden zápisek, tentokrát od Ivči.

PředPolavina je název, který přesně vystihuje akce, které byly či budou. O podzimních prázdninách byli někteří holičtí skauti (Kiki, Papi, Naty, Iva) na rádcovském kurzu Lavina. Většinou je to tak, že se lidé sejdou po půl roce na Polavině, ale vzhledem k tomu, že jsme byli nedočkaví se znovu vidět, jsem se s několika dalšími lidmi – Kiki, Prapem a Žihadlem rozhodla udělat jednu akci ještě před.

V pátek 25.11.2011 jsme se všichni sešli na pardubickém hlavním nádraží, odkud jsme pěšky vyrazili na Pernštýnské náměstí. Prvním programem totiž byla Stínadla – tradiční pardubická hra. Následovalo spoustu pouček, pravidel a napomenutí v podání Figyho. Hra podle mého názoru probíhala suprově. Hodně mě to bavilo, sice byla trochu zima, ale Miky nám ukázal bezvadný způsob rozehřívání :).  Přespali jsme v pardubickém domečku, kde jsme hráli ještě pár drobných her.

Budíček byl pro účastníky pravděpodobně velmi zajímavý – probudili jsme je na nervy jdoucí melodií. Měli asi deset minut na vypakování se ven před klubovny a najití vzkazu, který jsme tam nechali. Podle plánku došli na „hlavák“ a odjeli do Holic. My, organizátoři, jsme zatím byli schovaní ve sklepě a čekali až odejdou, abychom mohli uklidit.

Po příchodu na Blažkovec jsme procvičovali těla a snídali. Hráli spoustu her, které si připravili oni nebo my. Odpoledne nastal trochu zmatek při focení póz a následné večerní promítání tomu dodalo korunu.

V neděli se už jenom uklízelo. Respektive – pár lidí uklízelo a ostatní dělali nepořádek…

 

Ivča