R&R – Malujeme klubovnu – 17.11.2011

Malujeme klubovnu 17.11.2011

Ano, stalo se v ten již předem slavný, poté ještě slavnější den. Sešli jsme se po dlouhých a krutých dnech zahalených mlhou a mrazem, abychom společně odhalili tajemství nové, krásné a zelené klubovny. Sešlo se nás přesně spousta, byli tam skauti a skautky a roveři a roverky… Zosnovatelem celé akce byla Šuperka, která nejen, že vybrala datum a barvy, ale během dne nás všechny povzbuzovala a sem tam trochu pokopávala, aby vše proběhlo ok.
Pracovní den začal stěhováním, okořeněným špetkou úklidu a doupravování léty částečně poškozených stěn. Pak přišel velký okamžik, když Papi z kouzelnné tašky vytáhl nástroje, otevřel plechovku s barvou a mohli jsme se pustit do toho, nač jsme všichni čekali. Malování. Bohužel byl menší nedostatek pracovních nástrojů, ten byl ale vyřešen prozíravě – odchodem části pracujícíh na oběd, který je samozřejmě taktéž důležitou součástí pracovního procesu.
Po konci obědové pauzy všech, přišla chvíle, kdy bylo nutné rozhodnout, o konečném vzhledu klubovny. Po kratší diskuzi se rozhodlo o umístění tmavě zelené barvy pouze na jednu stěnu a mohlo se vesele pokračovat v díle.

Potom, co se dílo vesele dokončilo, nastala již méně veselá doba úklidu po malování. Musíme přiznat, že jsme na pořádný úklid ani neměli dost sil. Proto se klubovna uklidila jen zhruba a čisté práce se odložily na neurčito. Ještě jsme odvezli vyřazené skříně a židle na Blažkovec. Rozebrání skříní bylo okamžikem sladké odměny pro všechny pány. Do auta se pak naskládaly jako nic a na Blažkovci poslouží k dobru výrobou tepla. Židle zde zase budou uloženy pro letní posezení.

Po dalším týdnu jsme zvládli i doopravit mírné nedostatky v nátěru, druhou vrstvu tmavé barvy, vydrhnutí podlahy (nejpekelnější práce, jakou kdy kdo dělal) a položení koberce. Odměnou za všechnu tu dřinu nám je krásná, nová, zelená klubovna. Ať nám slouží!
A abych nezapomněla – velký dík patří panu Majcemu, bez kterého bychom sice nejspíš měli krásně vymalované klubovny, ale neměli bychom si tam k čemu sednout. On nám ale upravil dřevěný stolek přesně na míru našich požadavků, a tak budeme mít kde pít čaj a hrát deskové hry nebo dělat cokoli, co nám  přijde na mysl.

Marťa F.

Foto z akce: picasaweb.google.com/116343405020190723832/MalovaniKlubovny