R&R – Silvestr 2011

Pár sarkastickcýh poznámek a reakcí v jízlivém pohledu a stylu Přecedy (brát jen trochu vážně;-) )

Jídlo: Bylo ho hodně a nejvíc se ho našlo, když se v neděli ráno odjíždělo a začaly se rozebírat pytlíky a igelitky z centrálního skladu na poličce, a tu se hned našly netknuté jednohubky, chlebíčky, pařížské dortíky a další – no někdo si to chtěl pak evidentně odvést domů, tak to dobře schoval 🙂 (znáte to přísloví o nažraném vlku a celé koze?)

Filmy: Nechápu, jak se mohlo na Silvestru odhlasovat koukání na filmy?! A dokonce hned 2 filmy (no ale asi je to tím, že tam nemá svůj protějšek, se kterým bych mohl sledovat film pod dekou…). Co už vůbec nechápu je, jak se mohli koukat na Pána pařmenů (= Pán prstenů, kterého předabovaly nějaké 2 entity… patrně jim totiž někdo hodně zlomyslný nakukal, jak jsou skvělý a vtipný a ať v tom pokračují, takže to bohužel není první ani poslední film, který se jim podařilo tak totálně zprznit, že se stal naprosto nekoukatelným…)

Pití: Nebylo… Někdy je těžké jít příkladem. Teda Vlaďka a Mája donesly pro dospělé nějakou sladkou malinovku s tak učebnicově umělou příchutí, že by si to mohli patentovat… Naštěstí toho bylo tak akorát jenom na chuť. Ale všechno je lepší než Pán pařmenů.

PC: Někteří jedinci přijeli na Silvestr z přesvědčení, že bude lepší než s rodiči. To je ve skrze správná úvaha – každý Silvestr bez rodičů s kamarády je lepší než s rodiči bez kamarádů, trošku se rozcházíme v názoru na to, kdo je tím kamarádem, protože v mém pojetí to není notebook, se kterým sdílím vášeň pro hry. Ale i tak se dá „propařit“ silvestr ;-).

Dopisy: Ale pokud někteří trávili čas s věcí, tak jiné jej trávily samy se sebou, resp. psaním dopisů samy sobě a čtením dopisů z loňska napsaných jimi samými pro sebe. Taky hodně zvláštní úchylka, hned 2. nejzajímavější po té uzlařce.

Společenské hry: Golden Activity, Bang, Monoplay ne, Osadnící, Carrcasonne, Scrabble ne a Česko jo. Bylo nás tam sice místy snad i 15, ale sehnat 5 lidi na deskovku bylo asi tak snadný, jako přesvědčit rodiče, že bychom se výjimečně nemuseli koukat na Ulici, ale třeba na Discavery… Tomu se nechce, toho zrovna tohle nebaví, ten by chtěl hrát napřed tohle, ta by teď raději šla ven atd. Stručně to můžeme rozdělit na znuděný nihilisty a absolutní demokraty, kteří ještě nepochopili, že vyjádřit názor je jedna věc, ale přizpůsobit se většině je druhá věc. Ale my už je ve skautu naučíme, že demokracie je ve skutečnosti poznána nutnost 😉

Trojnožka: Vždycky, když se hraje trojnožka, mě ukecávaj, ať hraju taky. Vždycky když hraju taky, tak si lidi u mě stěžujou, že hraju taky – už ji víckrát hrát nebudu!

Na schovávanou – další z kvalitních venkovních roverských her ;-). První kolo jsem prohrál, tak jsem se musel na Blažkovci (uvnitř plotu) schovávat já… Super, to bude rychlý, sundávám bundu a v triku se jdu schovat. Ta 10člená skupina pak (ne pak jako pak ale pak jako paka) mě pak (tady je pak jako pak) hledala snad 25min! Jsem mezitím změnil kamufláž na rampouch – ježíš koho by napadlo, že na pozemku, kde je 5 stromu, 4 křovíčka, 3 poklopy, 2 chaty a 1 kůlna budou hledat 100kg balvan půlku večera? Tuhle hru už znovu nehraju…

Už mě to nudí psát, hodím sem krátké zprávičky a konec.

Závěrečné rychlo-postřehy: Martě nebylo na Blažkovci výjimečně zle a neprobděla noc – nebo ji spíš probděla, ale ne proto, že by ji bylo zle; Naty donesla dobré šneky, vím to moc dobře, snědl jsem jich asi polovinu; Vím, koho Máťa už 1,5 roku….(ti co vědí, vědí, co vím); Odpadlice Vlaďka předstírala banditu tak dobře, že jako bandita i dopadla; Zato Pinka byla furt ve vězení a ani si neškrtla; Máji ex je debil (více info u Máji, já ani nevím, kdo to byl); Asi to Jankovi bude muset jednou prásknout v ruce, aby ho to odnaučilo dělat s tím kraviny; Kecka pořád někam chodil (tím myslím na dolní chatu); Sopka pořád byla s Indy (tím myslím na dolní chatě); Emco šlápla do hovna po Indy tak šikovně, že už se pak nemuselo z trávy ani odklízet; Ondra… nějak si nic nemůžu vybavit, tak ho teď přeskočím; Čoky má doma asi zaracha na počítač; Papi – chudáček je moc týranej a plácanej a mlácenej a měl by se zkusit vzpeřít a útyct, dokud ta semetrika po té sádře by za ním nemohla moc utíkat; Káťa – mám na ní milé vzpomínky, ani nevím proč, asi donesla něco hodně dobrého (možná tu další várku šneků…); Fiška – pozoruju už dlouho, že je nerozhodná, ale čím je starší, tím je to horší a horší, ta ani nemůže jít spát, ta si večer musí začít vybírat oblečení na zítra a musí doufat, že to do rána stihne; Přeceda si dal asi už popáté předsevzetí, že příště nezůstane na Blažkovci zase poslední, aby to tam douklidil…; Jo a Ondra… no přijel pozdě, kdyby přijel o den dřív, tak bych si na něj určitě něco pamatoval.

Přeceda

 

PS: Abych nezapomněl, „Víťa určitě dorazil“;-)

fotky zde: http://holice.rajce.idnes.cz/Roversky_silvestr_na_Blazkovci_-_2011_2012/