Roverská akce Cesta tam a zase zpátky 5-7.10.2012

Bylo už poměrně pozdě, když jsme se v pátek sešli v Holicích na autobusáku. Bylo nás celkem pět – Marťa F. jakožto paní Organizátorka,Maty,Ondra,Marťa a Víťa. Původně s námi měl jet i Shrek, ale nakonec dal přednost výletu do nemocnice s vyvrtnutým kotníkem, lemra jedna:) V Pardubicích se k nám pak připojily Tasmík,Šuperka a Lískulka a časem jsme nabrali taky Fišku. Tím byla naše sestava kompletní a po pár hodinách jízdy a pár větších či menších (většinou spíš větších:)) hádkách s řidiči autobusů jsme dorazili do Ronova. Tady už na nás čekala parádní klubovna s hřištěm,udírnou,řekou…atakdále..a hlavně kvalitní roverský program zaměřený na lidská práva. V pátek jsme tak měli možnost vidět film o pěstování bavlny v Indii, po kterém jsme viděli pesticidy asi v úplně všech částech svých svršků (myšleno oblečení,ne karty.)

V sobotu jsme hráli hru,během které jsme prožili celý skautský rok spolu s organizací akcí atd. Byla to pěkná makačka:) Také jsme si určili své roverské výzvy – někdo se upsal,že bude cvičit,někdo si chtěl přečíst knížku a jiní od té doby na měsíc žijí bez sladkostí(achjo).

Odpoledne jsme podle Tasmíkova receptu zkoušeli péct ryby v uhlíkách. Nejdříve jsme nečekali žádný gurmánský zážitek,když jsme na ryby patlali bláto a strkali je do popela,ale nakonec to byla šmakózní věc:). Potom se konala Lískulčina biologická hra,kdy jsme jako R-stratégové a K-stratégové obsazovali svoje přírodní prostředí. Také jsme si zahráli obzvláštněné pexeso,týkající se problematiky OSN s Fiškou.

Myslím,že se akce určitě povedla,snad nás příště pojede víc:) Klobouk dolů před organizátorkou Marťou eF.

 

Marťa H.

fotky zde: http://holice.rajce.idnes.cz/RaR_-_Cesta_tam_a_zase_zpatky_-_Ronov_n.Doubravou_-_rijen_2012