NOVÉ INFORMACE k táboru 2018

Prosíme, balte dětem podle seznamu (na stažení pdf níže – s informacemi). Zároveň zde jsou informace jako kontakty, adresa na posílání pošty, čas a místo srazu a další.

 

Adresa, kam můžete dětem psát:
Tábor holických skautů – jméno dítěte
Poste restante
Heřmanův Městec
538 03

 

Mimo tyto dokumenty, které jste již obdrželi, bych ráda připomněla, že se letos snažíme dělat tábor šetrný přírodě, ekologický. Je-li to možné, kupte dětem i šetrné ekologické mycí prostředky, které se dobře odbourávají v přírodě. Na táboře budeme eliminovat odpad, proto nedávejte dětem zbytečné věci na jedno použití (např.igelit pod postel kupte pevný tuhý, co vydrří více táborů a ne ten, co se po 14 dnech vyhodí). Určitě nebude od škody, když se s dětma dopředu pobavíte o tom, kolik odpadků vůbec máme, jak se dají omezit a jak je třídíme. Děkujeme.

 

Během tábora budeme jíst zdravě, jídelníček uzpůsobíme aktivitám dětí, ale bude hodně zeleniny, ovoce a zdravých věcí. Proto vás prosíme o omezení sladkostí. Nechceme to zakázat úplně, ale vězte, že o děti bude dobře postaráno a cukr budou přijmat spíše z ovoce než ze sušenek. A taky tam jsou ve stanech myšičky a dost věcí se teplem rozteče:)

 

Prosíme, zabalte dětem nějakou plastovou misku (ideálně 300-400ml), KTEROU SI POZNÁ – nalepte na ni samolepku, podepište ji – mimo to zabalte i klasický ešus, hrníček a lžíci. Často budeme dělat puding či tvaroh a z misky je to přeci jen lepší.  Prosíme o to, abyste označili všechny věci, aby bylo jasně poznatelné komu co patří.

 

Na táboře budou na postelích pravděpodobně matračky. Přes ně je ideální zabalit dítěti deku (plus stále platí to, ať si vezme karimatku, např na válení venku na louce, na puťák a na další aktivity. Karimatku lze dát i přes deku) – matračky často bývají staré a ne příliš pěkné.

 

Dále dítěti zabalte nějaké drobné věci na volný čas – knížku, pastelky, fixy, žonglovací míčky – něco co dítě rádo dělá a může to třeba ukázat a půjčit ostatním. Rádi se i my něco přiučíme 🙂

 

Poslední prosba je od kuchařek. Máte-li možnost domácí zeleniny, ovoce, budeme rádi za cokoli jakéhokoli množství. Zároveň neopovrhneme domácíma buchtama, koláčema apod. Prosíme, už nám nedávejte marmelády (kromě těch, kteří mi to již psali), měli bychom jich zbytečně hodně. Všechny zásoby pro tábor můžete donést na nádraží při odjezdu.

A všichni jste zváni na závěrečný oheň – V PÁTEK 13.7.2018 MEZI 17-18HODINOU.

NA STAŽENÍ

______________________

Tábor 2018

INFORMACE O MÍSTU a TERMÍNU:

Tábor se koná od:

o   Soboty 30.6.  do soboty 14.7. – pro světlušky, vlčata, skauty, skautky a vedení

o   Pátka 6.7. do soboty 14.7. – pro družinu benjamínků (Ďáblíci) – 5-7let

Tábor bude probíhat na tábořišti u Heřmanova Městce – GPS souřadnice: 49.9237583N, 15.6353453E (https://mapy.cz/s/290tV). Bude se jednat o klasický tábor v přírodě na louce v podsadových stanech (po 2 osobách), bez elektřiny. Nedaleko je rybníček ke koupání, tábořiště je obklopeno lesem a loukami.  Pitná voda bude dovážena v barelech z nedaleké vesničky.

Družina Žvejkalek a Draků (mladší roveři a rangers) bude už na táboře pomáhat jakou vedoucí.

CENA, TERMÍNY NA ODEVZDÁNÍ:

Pro 14denní běh (světlušky, vlčata, skauti, skautky) 2700Kč, pro týdenní turnus pro benjamínky  1700Kč.

Termín na odevzdání přihlášek a zaplacení poplatku je  1. 6. 2018 (RADĚJI DŘÍVE!). Fakturu pro zaměstnavatele na přání vystavíme.

VEDENÍ TÁBORA, KONTAKTY:

Tábor pořádá organizace Junák – český skaut, středisko Holice, z.s., Palackého 1173, Holice

Hlavní vedoucí tábora bude opět po několikaleté pauze ve vedení táborů vůdkyně střediska Kristýna Sobolová – Kiki (604 646 207, kristyna.sobolova@gmail.com). Jakékoli dotazy řešte nejlépe s hlavní vedoucí. A nebojte se zeptat na cokoli, od toho tu jsme. Jinak se děti na táboře mohou těšit na svoje rádce a mnoho dalších vedoucích.

POMOC:

Pokud chcete našemu táboru jakkoliv pomoci, ozvěte se nám nejlépe co nejdříve. Pomoc může být finanční, materiální (papírnictví, ceny pro děti, drogerie, potraviny – šťávy, kompoty, marmelády, zelenina, ovoce) či fyzická pomoc při stavbě tábora.  Darovací smlouvu na požádání rádi vystavíme. Všem předem děkujeme!

Základní informace o táborech obecně – o co se na táboře snažíme, jaké tábory děláme.

______________________

 

INFORMACE NA STAŽENÍ:

zdravotni zpusobilost 2018

prihlaska+zdravotni_denik_2018_ostatni

prihlaska+zdravotni_denik_2018_benjaminci

info co s sebou benjaminci 2018

info co s sebou ostatni 2018

bezinfekčnost+souhlas 2018