100let skautingu v Holicích

Zveme všechny děti, dospělé, skauty, i neskauty, širokou veřejnost na akci 100 LET SKAUTINGU V HOLICÍCH. Akce se koná v sobotu 5. 9. 2020, 13:30 – 23:00, prostranství kolem ŽUŠ a KD Holice.

Na co se můžete těšit na podiu?

  • 13:30 – zahájení, proslov starosty a dalších
  • 13:45 – Kapela oldskautů
  • 15:00 – Michal Horák – písničkář
  • 16:30 – improvizační divadlo Paleťáci
  • 18:30 – Vůně borovic – folk
  • 20:30 – The Backway – rockenroll
  • 22:00 – Vikingové – country

Dále pro vás připravujeme:

  • úniková hra (nutno přihlásit se po mailu – napište na holice@skaut.cz) – bude probíhat už od 10 do 19 hodin, zapisování po 1 hodině. – VIZ DÁLE
  • stanové městečko, informace o skautech
  • 5D kino, živý fotbal, lukostřelba, lasování, boj na kládě, malování hennou, překážková dráha na koloběžce, …
  • lanové aktivity – nízké i vysoké, slackline a mnoho dalšího!
  • výstava v kulturním domě (v KD bude otevřena celé září)
  • aktivity RC Holoubek, Ekocentra Paleta, MAS Holice
  • tombola o několik hodnotných cen!
  • občerstvení, pití, posezení, stánky

Úniková hra Rakša

Úvod: Prasklo to, chytili nejen vás, ale i ostatní. Není podstatné, kdo vás udal, už je jen podstatné, co s vámi všemi bude dál. Státní bezpečnost vás všechny převezla do podzemních žalářů, kde si všechny vyslechne… Už s tím i začali a servítky si neberou… Podle úpěnlivých nářků je vám jasné, že i vás budou mučit… A za chvíli už přijdete na řadu… Co ale uděláte? Zachráníte si kůži a udáte ostatní? Zkusíte být za hrdiny a nic neřeknete? Ale nezlomí vás během mučení? Možná je tu ještě jedna možnost, možná by se vám předtím podařilo utéci… Ale musíte jednat hned, společně a velmi rychle! Čas běží!”

Anotace k Rakše: Úniková hra Rakša je volně inspirována skutečnou událostí a osobní odvahou konkrétních skautů, jak vám bude v průběh hry postupně odhalováno. Časově je hra volně zasazena do období komunismu a výslechů STB. Tématicky se jedná o únik z vězeňského komplexu s prvky skautské tématiky. Oproti běžným jiným únikovým hrám je do Rakši implementován i lidský herní prvek.

Obecně co je to úniková hra: Únikové hry jsou tématicky zaměřené dobrodružné hry, kdy se lidé uzavřeni v místnosti či objektu s ostatními účastníky hry musí dobře zorientovat v daném prostoru, najít stopy a indicie, vyřešit série hádanek a uniknout z místnosti ve stanoveném čase. Hra není nijak nikterak fyzicky náročná, řeší se logickými postupy.

Nutná rezervace: Účast je možná pouze na základě předchozí rezervace! PIŠTE CO NEJDŘÍVE EMAILEM NA: holice@skaut.cz – název týmu, počet členů, kontakt – telefon + email, preferovaný čas hry.

Účastnicí: Hra je určena ideálně pro skupiny 3-5 lidí        

Doporučená věková hranice: 15+ (hra není vhodná pro malé a mladší děti, případně v doprovodu rodičů, v případě pochybností doporučujeme konzultovat s organizátory)

Místo srazu: Kulturní dům města Holic – boční (severní) vstup do budovy (při čelním pohledu na budovu je to vchod na pravé straně budovy) – https://mapy.cz/s/kemusataku

GPS: 50.0714853N, 15.9881744E

Místo konání a věci s sebou: Na hru samotnou s sebou nic nepotřebujete. Hra samotná se koná ve sklepních prostorech bývalého protiatomového bunkru, čemuž případně uzpůsobte své oblečení.

Herní doba: cca 1 hodina (zahrnuje vstupní instruktáž, samotnou hru, závěrečné shrnutí). Pozor – hru v zásadě nejde opustit v jejím průběhu, doporučujeme proto předem vykonat potřebu a případně se občerstvit).

Začátky her v sobotu 5. 9. 2020 (doražte však minimálně o 10 minut dřív!):

  1. 10:00 – OBSAZENO
  2. 11:00 – OBSAZENO
  3. 12:00
  4. 13:00 – OBSAZENO
  5. 14:00 – OBSAZENO
  6. 15:00
  7. 16:00 – OBSAZENO
  8. 17:00 – OBSAZENO
  9. 18:00 – OBSAZENO
  10. 19:00 – OBSAZENO

Dotazy na mailu: holice@skaut.cz


ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA.

Akcí provází moderátor Karel Král.

Akce se koná pod záštitou starosty města Holice Ondřeje Výborného a vícehejtmana Pardubického kraje Romana Línka. Děkujeme i sponzorům akce – Město Holice, Kulturní dům města Holic, Pardubický kraj, Top Instrument (Michal Majce), Moravec – Kalavský s.r.o. (Radek Kalavský) a dalším!

A dále za spolupráci – Rodinné centrum Holoubek, Ekocentrum Paleta, MAS Holice, Kultura pro město, Radioamatéři Holice
Moc děkujeme za podporu.

Akce není přístupná pro psi a další domácí zvířata. Prosíme o ohleduplné chování k ostatním návštěvníkům, k přírodě, okolí. O ohleduplnost prosíme i kuřáky.

Z důvodu pořádání akce bude celou sobotu uzavřena Holubova ulice pro automobily a Parkoviště u sportovní haly a u ZUŠ.

Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/3304597209556461/

Další informace budeme přidávat postupně 🙂