AKTUÁLNÍ – NAŠE ČINNOST – stále zakázaná

Dobrý den,
od pátka 18. prosince v rámci PES 4 dochází opět k zákazu organizovaných aktivit pro děti. Zákaz je platný i prozatím do roku 2021.


SCHŮZKY 7. – 17. PROSINCE – NENÍ AKTUÁLNÍ

Dobrý den,

v rámci posunu naší republiky na 3.stupeň PES můžeme obnovit naši činnost 🙂 Rádi bychom se tak do Vánoc s dětma ještě na 2 schůzkách potkali naživo.  Ale nebude to tak jednoduché, tak prosíme, věnujte tomuto textu pozornost.


DŮLEŽITÉ INFORMACE:

– začneme od pondělí 7. prosince – díky omezeným počtům (10 lidí uvnitř, 50 venku) budeme pravděpodobně velkou část schůzky trávit venku. Věříme, že to děti ocení, i vzhledem k tomu, že teď byli dlouho zalezlí doma (v případě opravdu ošklivého počasí schůzka může být zrušena SMSkou dopředu).

– uvnitř i venku budou nutné roušky

– budeme se snažit dodržovat rozestupy, omezíme kontaktní hry– prosíme vás, nepouštějte na schůzku dítě, co vykazuje příznaky onemocnění (mj. zvýšená teplota, kašel, rýma, dušnost, bolest v krku apod.) 

– pochopíme, když pro vás tyto podmínky nebudou vhodné a budete mít strach na schůzku dítě pouštět, jen nás prosím informujte 

– ideálně odpovědí na tento email (+do kopie vedoucího oddílu a rádce), abychom tušili kolik dětí bude chodit.

 – schůzky budou probíhat ve stejných časech jako v září/říjnu, viz náš web, kde naleznete i kontakty na rádce družiny a vedoucího oddílu. https://holice.skauting.cz/2020/07/29/skolni-rok-2020-2021/ 

– žádné jiné akce kromě schůzek v tomto roce bohužel neplánujeme, uvidíme jak se vše vyvrbí a co podnikneme po novém roce. Tábor prozatím plánujeme opět na 1.polovinu července, pro benjamínky kratší, pravděpodobně v srpnu.

PRO RODIČE BENJAMÍNKŮ: schůzka nejmadších proběhne letos pouze jednou – až ve čtrvtek 17.12. na Blažkovci


Proto prosíme, vybavte dítě na schůzky takto:

– opravdu teplé oblečení (punčochy/podvlíkačky, zimní bunda.. + čepice, rukavice) + pořádné boty. Počítejte s možným ušpiněním a zamokřením oblečení.

– klidně do batůžku i termosku s čajem, budeme se ale snažit mít ho uvařený v klubovně a na konci schůzky se zde napijeme, ale v průběhu budeme venku a nepůjde to

– roušku, ideálně 2ks, jednu náhradní v podepsaném pytlíku

– příruční dezinfekce

– čelovka, blikačka, malá baterka – když zvládnete, pomůže nám to v realizaci připraveného programu, tma už je brzy

– skautskou stezku (nováčci obdrží), časopis (jestliže vám chodí do schránky)


Dále několik organizačních informací:

– PŘIHLÁŠKY NOVÁČKŮ – ti, kteří ještě nedonesli přihlášky, prosíme doneste co nejdříve. Je na stažení na výše uvedené stránce, nebo zde.

– REGISTRACE – PLATBA ČLENSKÉHO POPLATKU – prosíme všechny členy, aby zaplatili členský poplatek, termín byl do konce října a je posunut do 18.12.2020, informace o něm na webu. Pro rovery a vedoucí – informace o platbě zašleme brzy.

– dále v naší fotogalerii naleznete velké množství ztrát a nález – z tábora, oslav 100let, ze schůzek. Co se nerozebere do konce prosince, vyhodíme/odvezeme na charitu. Je možné si to vyzvednout v průběhu schůzek v klubovně nebo se ozvěte.

– moc vás prosíme, komunikujte s námi v těchto nelehkých dní. Dejte nám vědět, když dítě na schůzku nebude moci dorazit, když se vám něco nelíbí. Bez spolupráce s vámi to dělat nejde. A my jsme rádi za jakoukoli zpětnou vazbu.  

PŘEKVAPENÍ, MALÉ VÁNOČNÍ DÁREČKY

Aby to nevypadalo, že jsme v průběhu corona krize zaháleli:

– na střediskovém youtube naleznete videa z různých táborů, novějších i starších. Věříme, že si při jejich sledování užijete zábavu. Jetli nějací členové, roveři, rodiče jako bývalí členové apod.,máte u sebe nějaká videa, informujte Máťu a rádi youtube rozšíříme 🙂

– v naší fotogalerii naleznete fotografie z Oslav 100let skautingu. – behem rozvolňování setkávání se několik vedoucích sešlo v klubovně a celé je krásně vygruntovali:-)

– pro děti máme jako dárečky připravené Nášivky na skautské kroje – 100let holického skautingu, rozdáme v prosinci.

Děkujeme za spolupráci a těšíme se naviděnou. Nebojte se na nás obrátit v případě jakýchokoli pochybností, dotazů. Doufáme, že se pomalu vše začne vracet do starých kolejí.

S pozdravem a přáním pevního zdraví 🙂 Kristýna Sobolová, vůdkyně střediska, 604 646 207