!! DŮLEŽITÉ!! Informace k současnému stavu

Dobrý den,

píšu Vám v této nelehké době, abych Vás informovala o aktuální skautské činnosti, která pokračuje jinak, než jsme plánovali.
V důsledku vládních opatření je činnost Junáka pozastavena, museli jsme zrušit plánované akce za celý březen (Přespávačka pro světlušky a vlčata, akce Jak dělats akuting pro skauty a skautky), ale i akce plánované (Závody světlušek a vlčat, ALKO, oddílové akce..)  – vše u nás na webu v záložce Akce.
____________________________________________________
Rádi bychom, aby skauting u dětí neměl pauzu. Posíláme nějaké tipy, jak skautovat i z domova.
– pročítejte si skautské časopisy, stezky (je možné plnit nějaké body zdomova), pro skauty a skautky dokument Stezky doma.
 Skautské oborky pro skauty a skautky
– Světýlka a vlčci pro světluky a vlčata (nyní vyšli nové, děti si je mohou pročítat a volit si, co by chtěli plnit)
Skautskou celoroční hru nerušíme, bude možné plnit všechny měsíční úkoly později, abychom vás o ně nepřipravili.  A na našem webu už je nápověda k dubnu, můžete zatím s dětma přemýšlet, kde se toto místo nachází.
Taky plánujeme tábor. Věříme, že bude a že si ho všichni společně užijeme. Přihlášky a podorobné informace ale poskyteneme až přelom dubna/května, kdy doufáme, že bude jasnější, zda s ním můžeme určitě počítat.  Informace k velkému táboru – zde.
Tábor pro benjamínky pravděpodobně bude 10.-16.8.2020 na Blažkovci, nyní jsme v procesu shánění vedoucích, budeme vás informovat.
Skautské oslavy, o kterých jsme vám už psali, proběhnou v sobotu 5.9.2020 a jejich příprava je též v plném proudu.
____________________________________________________
My, vedoucí, rádci, roveři a obecně starší skauti, nespíme. Absolvovali jsme střediskovou radu po skype, plánujeme tábor a další akce. A například někteří z nás třídí fotografie z tábora z roku 2017:-)
Mimo to nažíme se pomáhat na městě s distribucí roušek a dezinfekcí.
Zároveň jsme propojeni s organizací Elpida, která dlouhodobě pomáhá seniorům (odkazodkaz2).
Když byste se chtěli zapojit i vy, určitě je třeba ještě šít roušky a chránit naše okolí, můžete se spojit s Městským úřadem, který pomoc koordinuje.  (Děti se mohou zapojit taky a tím si splnit část odborky Rukodělky)
V případě jakýchkoli dotazů se na nás neváhejte obrátit. A pozdravujte od nás děti:-)
S pozdravem a přáním pevného zdraví
Kristýna Kiki Sobolová, vůdkyně střediska, 604 646 207
30. 3. 2020

Vážení rodiče,

vedení Junáka – českého skauta rozhodlo, že od 11. března do odvolání bude pozastavena veškerá běžná skautská činnost. Jedná se o družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy, závody i akce skautského vzdělávání.

Jde o těžký krok, který navazuje na rozhodnutí přijímané státními institucemi v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací. Jako skauti a skautky cítíme naši společenskou odpovědnost a chceme jednat s ohledem na ochranu starších a oslabených spoluobčanů. Jsme přesvědčeni, že jde o dobrý preventivní krok ve správný čas. 

Doufáme, že skautskou činnost budeme moci co nejdříve obnovit – budeme vás o tom samozřejmě okamžitě informovat. 

za Junák – český skaut, středisko Holice, z. s.

Kristýna Kiki Sobolová, vůdkyně střediska

10. 3. 2020